It is currently Tue Oct 17, 2017 9:46 am



Reply to topic  [ 8 posts ] 
code PO501 on 96 vr6 
Author Message
CVO Forums User
User avatar

Joined: Wed Feb 11, 2004 10:07 pm
Posts: 371
Location: Chicago
Vehicle Speed Sensor Range/Performance ??? I tried to find it on the vortex without any luck..any idea where to look or what has to be done to clear this code ???





Mon Aug 29, 2005 10:35 am
Profile
CVO Forums User
User avatar

Joined: Thu Jul 27, 2000 12:00 am
Posts: 3542
Location: Bloomingdale
Have you noticed the speedometer going goofy? If so, either the sensor is shot or the wiring to it.

_________________
Cheers,
Conrad
The Autobarn City VW
12 Golf TDI
10 Sportwagen TDI
90 Eunos Roadster


Mon Aug 29, 2005 11:45 am
Profile
CVO Forums User
User avatar

Joined: Sat Oct 16, 2004 5:57 pm
Posts: 584
Location: Chicago
you can easily check both with a DMM, the wiring (while disconected go from each pin the the terminal at the ECU or you can just test the AC output voltage by back probing it or using a scanner...and if you have no clue as to what i'm talking about... you can give either VFC Engineering (<---where i work ) or mobile one a call.


Mon Aug 29, 2005 6:05 pm
Profile
CVO Forums User
User avatar

Joined: Fri Jul 28, 2000 12:00 am
Posts: 2775
Location: Palatine, IL
Where is this code from? That isn't a VAG-COM code that I have seen. Has anyone (like Doug from VFC) scanned it?

_________________
Kenny...


Mon Aug 29, 2005 7:04 pm
Profile YIM
CVO Forums User
User avatar

Joined: Wed Feb 11, 2004 10:07 pm
Posts: 371
Location: Chicago
I scanned the car with the OBDtool.com....


Mon Aug 29, 2005 7:09 pm
Profile
CVO Forums User
User avatar

Joined: Fri Jul 28, 2000 12:00 am
Posts: 2775
Location: Palatine, IL
Come out ot cruise night on Saturday night and I'll bring my VAG-COM and we'll see what's going on.

_________________
Kenny...


Mon Aug 29, 2005 7:10 pm
Profile YIM
CVO Forums User
User avatar

Joined: Wed Feb 11, 2004 10:07 pm
Posts: 371
Location: Chicago
like Conrad questioned the speedometer is working good not goofy...This car also had the low signal from the MAF....I cleared both and we are just waiting for them just to come back he has had the car driving two days and has not got them back yet so we will see in the next couple of days........will keep it updated


Tue Aug 30, 2005 9:20 pm
Profile
CVO Forums User
User avatar

Joined: Mon Jan 11, 2016 6:25 am
Posts: 9
Thank you for posting this information!)

_________________
192.168.o.1


Mon Jan 11, 2016 10:47 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 8 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF.
Americanized by Maƫl Soucaze.